PINK BANANA
/

EVENTS, BOOKINGS & SUPPORT

 

Wij zijn hét feest op jouw feest!


Meer dan 18 jaar geleden begon mijn reis in de wereld van entertainment. Na mijn allereerste concert in Paradiso werd ik betoverd. Live muziek had een magische aantrekkingskracht op me. Ook al kon ik zelf geen instrument bespelen, wist ik direct dat ik dicht bij deze ervaring wilde zijn. Ik verlangde naar de spanning voor, op, en naast het podium, om het leven van een muzikant van dichtbij mee te maken. In 2005 zette ik met zelfverzekerdheid en vastberadenheid mijn eerste stappen bij het gerenommeerde jongerencentrum van Barneveld om de LIVE programmering op me te nemen.

Die periode was getekend door Myspace, waarop The Arctic Monkeys hun immense populariteit bereikten. Op dit online platform streefden beginnende bands wereldwijd hetzelfde doel na. Voor mij was dit een eenvoudige manier om nieuwe bands te ontdekken en contact te leggen. Zo kwam ik al snel in contact met opkomende acts als Kensington, John Coffey, Destine en Make Believe. De live avonden die ik samen met een toegewijd team van vrijwilligers organiseerde, trokken steeds meer bezoekers. De groeiende belangstelling gaf ons de kans om bekendere artiesten naar Barneveld te halen. Dit trok de aandacht van ondernemers in Barneveld en omstreken, wat leidde tot betrokkenheid bij diverse regionale festivals, seizoensfeesten, jurylidmaatschap bij lokale en nationale bandwedstrijden en een periode van nauwe samenwerking met Poppodium de Kelder in Amersfoort.

Deze jaren hebben een uitgebreid netwerk van artiesten om me heen gecreëerd, vooral live artiesten zoals singer-songwriters en bands. In juli 2011 deed zich de kans voor om een horecalocatie in Barneveld over te nemen. Op dat moment was ik druk bezig met de voorbereidingen voor het Zeumerfestival. Na acht jaar als shopmanager bij Free Record Shop vond ik het tijd voor een nieuwe wending in mijn leven. Organiseren was tot dan toe een passie die uit de hand was gelopen. Nu kreeg ik de gelegenheid om dit fulltime te doen. Hoewel ik vooral bekend stond in Barneveld en omgeving vanwege het boeken van live muziek, ademde de zaak die ik samen met Robin Kinsbergen overnam voornamelijk de sfeer van een club/feest/discotheek.

De uitdaging om van deze locatie dé uitgaansgelegenheid van Barneveld en omstreken te maken, sprak me enorm aan. Het was tevens een kans om te verkennen hoe het er in een totaal andere tak van de entertainmentbranche aan toe ging. Gedurende de 7,5 jaar dat ik eigenaar was van club MOVE, heb ik meer dan 100 DJ's en acts geboekt. Van bekende namen zoals Partysquad, Outsiders, Lucien Foort, Monica Geuze, Michel de Hey en Benny Rodriguez tot feestelijke acts als het Feestteam en Cooldown Café. We werkten samen met resident allround DJ's zoals DJ Galaga en Jeroen Post, gerenommeerde namen binnen deze branche. We waren vroeg betrokken bij succesvolle concepten zoals Singlefeestje en Superstijl. We bedachten zelf initiatieven zoals Acoustic Sessions, waarin puur live muziek centraal stond. Ook organiseerden we popquizen en comedy avonden. Gedurende deze lange periode heb ik mijn netwerk aanzienlijk kunnen verbreden en verdiepen.

Al deze ervaringen dragen we nu met ons mee naar Pink Banana. Met deze kennis willen we jou graag ondersteunen bij het vinden van het juiste entertainment, zodat we het hoogtepunt van jouw evenement kunnen creëren.

Laat ons het stralende middelpunt van jouw feest zijn.

Mark Dokter

Met deze bedrijven werkte wij al eens samen