PINK BANANA
/

EVENTS, BOOKINGS & SUPPORT

 

Wij zijn hét feest op jouw feest!


Ruim 17 jaar geleden begon mijn avontuur binnen de entertainmentwereld. Na mijn eerste concert in Paradiso was ik verkocht. Live muziek had een magische werking op mij. Hoewel ik zelf geen instrument kon spelen wist ik eigenlijk al gelijk dat ik dit van dichtbij mee wilde maken. Ik wilde die spanning voelen voor, op en naast het podium. Het leven van een muzikant van dichtbij meemaken. Zelfverzekerd en met een grote mond meldde ik mij in 2005 aan bij hét jongerencentrum van Barneveld om daar de LIVE programmering op mij te nemen.

Het was de tijd van Myspace. The Arctic Monkeys werden mega populair via dat online platform. Beginnende bands over de hele wereld wilde ditzelfde bereiken. Voor mij was dit een makkelijke manier om nieuwe bands te leren kennen en mee in contact te komen. Zo kwam ik al snel in contact met beginnende bands als Kensington, John Coffey, Destine en Make Believe. De live avonden die ik samen met een grote groep vrijwilligers organiseerde werden steeds beter bezocht. Doordat er steeds meer publiek op af kwam, gaf het ons de mogelijkheid om bekendere acts naar Barneveld te halen. Dit begon ook op te vallen bij meerdere ondernemers in Barneveld en omgeving. Daardoor raakte ik betrokken bij meerdere festivals en seizoensfeesten in de regio, zat ik in de jury van regionale en nationale bandwedstrijden en was ik een tijdje nauw betrokken bij Poppodium de Kelder in Amersfoort.

In al die jaren heb ik een groot netwerk aan artiesten om me heen verzameld. Veelal live artiesten zoals singer-songwriters en bands.
Juli 2011 kreeg ik de mogelijkheid om een horecalocatie in Barneveld over te nemen. Ik zat volop in de voorbereiding van Zeumerfestival toen deze kans voorbij kwam. Na 8 jaar gewerkt te hebben als shopmanager van Free Record Shop vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn leven. Het organiseren was tot dan toe alleen maar een uit de hand gelopen passie. Nu had ik de kans dit fulltime te gaan doen. Hoewel ik in Barneveld en omstreken voornamelijk bekend stond om het boeken van live muziek, ademde de zaak die ik samen met compagnon Robin Kinsbergen overnam voornamelijk club/feest/discotheek.

Het leek mij een enorme uitdaging om van deze locatie dé uitgaansgelegenheid van Barneveld en omstreken te maken. Daarnaast was het een kans om me eens te oriënteren in een totaal andere tak van de entertainmentbranche. Tijdens deze 7.5 jaar als eigenaar van club MOVE heb ik meer dan 100 DJ's / acts geboekt. Van populaire acts als Partysquad, Outsiders, Lucien Foort, Monica Geuze, Michel de Hey en Benny Rodriquez naar feest acts als het Feestteam en Cooldown Café. We werkte met resident allround DJ's als DJ Galaga en Jeroen Post. Gelouterde artiesten binnen deze branche. We waren vroeg bij succes formules als Singlefeestje en Superstijl.  Verzonnen zelf concepten als Acoustic Sessions waarin de live muziek in zijn puurste vorm centraal stond. Ook organiseerde we popquizen en comedy avonden. Tijdens deze lange periode heb ik mijn netwerk enorm kunnen verbreden en vergroten.

Al deze ervaringen nemen wij mee in Pink Banana. Met deze kennis willen we jouw graag helpen bij het vinden van de juiste entertainment.

Zodat wij hét feest op jouw feest kunnen zijn.

Mark Dokter

Met deze bedrijven werkte wij al eens samen