PINK BANANA
/

EVENTS, BOOKINGS & SUPPORT

 

Straattheater

Muziek

Boogie Woogie Bus (Sing-a-Long)

Boogie Woogie Bus (Sing-a-Long)

Deze gezellige, rijdende rakker nodigt het publiek uit in hun plateauzolen te slippen en hun tenen in de disco te dippen. Maar ook met Elvis Presley en Nina Simone op de achterbank en een kofferbak vol andere muzikale helden uit de jaren 50, 60 en 70 is er keuze genoeg voor jouw Night-Fever – favoriet.

Voert dit vintage Volkswagentje zich langs jouw voeten, zeg dan hé tegen Doris Day, geef je over en roll-a-long! Onze Swing-Sister of Boogie-Brother geeft je een microfoon en een publiek dat aan je lippen hangt. Bovenop het busje dat - volledig uit zijn dak – een scherm laat verschijnen, schuiven de juiste songteksten voorbij; en dan, ben jij! Zing zonder schaamte, pak je moment, ga uit je plaat.

Mr Beatz

Mr Beatz

Deze stoere verschijning gaat cruisend in zijn gepimpte Mercedes door de straten. Hij doet menig hart sneller slaan. En dat komt goed uit... want na iedere ballad wordt het tempo weer flink opgeschroefd. Met Dance krakers zoals: Disco Inferno en This is what it feels like, is stil zitten geen optie!!! Met evergreens als o.a. Your Song en the Pianoman bewijst Mista Beatz over een gouden keeltje te beschikken!!! Een opzwepende muzikale, theatrale mobiele act met ingebouwde geluidsversterking.

Muziek aller tijden

Muziek aller tijden

De schoorsteen rookt, de tandwielen draaien en muziek begint te spelen. Deze stoere zangeres brengt u “muziek aller tijden”! Deze rijdende tijdmachine laat u meegenieten op deuntjes van de Beatles, Rolling Stones, Robbie Williams en vele andere bekende artiesten. Deze imposante steampunk wagen wordt elektrisch aangedreven en is opgebouwd uit gerecyclede materialen. Door een professionele geluidsinstallatie klinken de tonen tot ver in de omgeving. Eventueel kan de zangeres begeleid worden door drie metershoge steltenlopers.

All that Jazz

All that Jazz

Voeten op de bank, tapijtje gespreid, met een sexy schemerlamp en een zwoele stem: relax and.. let’s sing it, sister! All That Jazz is een rijdende huiskamer vol jazz en doo-wop. Deze zangeres zingt, scat en swingt vol soul. Fietsend met haar huiskamer laat ze de Jazz-standards door de straten klinken en je doopt ze je dag, met een dooh-dah en een lach, om naar swing en zonneschijn. Gekleed in kralen, franjes en veren zingt de zangeres je in huiselijke sferen met een Roaring Twenties-touch. Laat je mee wiegen met de woogie en en je trakteren op toffees en big band boogie, deze sassy jazzy girl geeft je al die Jazz!

De Marskramer

De Marskramer

Muzikale, theatrale walkact met ingebouwde geluidsversterking. Hij reist langs dorpen en steden, herbergen en boerderijen. Deze Troubadour in Dickensstijl verstaat de kunst om het publiek in de juiste stemming te brengen. Om vervolgens zijn waar te slijten. Met muziek, zang en melancholie, met dramatiek en theater. Muziek en liederen uit alle streken, van alle tijden.

De Witte Winterklanken

De Witte Winterklanken

Een witte reiziger trekt voorbij, onderweg naar wie hem dierbaar zijn. Heerlijk mistige wintermuziek sluipt als een nevel door de straten en over de pleinen. Dromerige klassiekers, muzikale herkenbare thema’s uit heerlijke wegdroomfilms.

The Charlatan

The Charlatan

Deze rondtrekkende muzikant doet zijn naam alle eer aan. Natuurlijk met gezellige Nederlandstalige en Engelstalige bekende liedjes. Maar hij kan met regelmaat ook onverwacht uit de hoek komen met een kwinkslag, een observatie, een opmerking of en grap. Deze levensgenieter speelt met de omstandigheden en met zijn publiek. Altijd met gepaste interactie. Met de ingebouwde geluidsinstallatie loopt hij spelend en zingend een gehele route. Maar kan net zo makkelijk vanaf een vaste plek ook een heel terras of plein vermaken. Hij creëert ter plaatse zijn eigen speelplek, zijn eigen sfeer. Met heel veel lachende gezichten tot gevolg

Kerst(muziek)

Twinkle Tunes Arrenslee

Twinkle Tunes Arrenslee

Deze 2 kerstelfen ( 2 vrouwelijke of man en vrouw) en hun mega hippe supersnelle arrenslee waar geen rendieren voor nodig zijn zorgen voor het ultieme kerstgevoel op uw evenement. Met zijn/haar warme stem brengen ze al rijdend door de straten sfeervolle kerstliederen ten gehore en bezorgen u de sfeer die bij kerstmis hoort. Het is toch helemaal te gek gaaf als dit kerstelfen duo samen met hun arrenslee op uw evenement de blikvanger is!!

Door: Het vermaak

Christmas Express

Christmas Express

Beschrijving Rond de kerst periode is de Christmas Express niet te missen! Van verre zie je deze imposante wagen al aankomen. De Christmas Express wordt vanaf het gigantische voorwiel bestuurd door een elegante lakei. Achterop de balustrade staat een betoverende Winterkoningin. Met ballen, lichtje en glitters brengt zij licht in de donkere dagen voor Kerst. Vol passie en hartstocht laat ze de kerst klassiekers door de straten klinken. Uiteraard is het geluid versterkt waardoor het publiek hier in volle teugen van kan genieten.Bent u dit jaar toe aan een betoverende kerst dan is de Christmas Express zeker iets voor u.

Door: Levend theater

Sinterklaas (muziek)

Pieten Disco

Pieten Disco

Grijp jezelf bij je kraag, trek je foutste schoenen aan en aai jezelf over je disco-bolletje: want ‘You SHOULD Be Dancing’! Fladderend in zijn flairs houdt deze disco piet de boel en het feestje dansend draaiende door de lekkerste en bekendste sinterklaas-deuntjes door de boxen te laten druipen.Terwijl de chauffeur piet probeert het publiek niet voor hun sokken te rijden, spat elke straatsteen spontaan uit zijn voegen en verandert het in een heus sinterklaas feestje. Uitbundig uitgerust met discolichten en een rookmachine, rolt deze kleurrijke kar met een zo groot of klein fuifje als je maar wilt! Door onder andere de disco piet, dans pieten, en pieten op stelten mee te laten swingen, zet deze plaatjes draaiende parade de meest vrolijke en enthousiaste bloemetjes buiten!

Door: Levend theater

Theater

Space-Ci-Men

Space-Ci-Men

Space-Ci-Men is een groep van vijf robots. Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt. De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel en slaan alles op op hun harde robotschijf. Space-Ci-Men, waar komen ze vandaan, wat willen ze? Niemand weet het!

Door: Martin Forget

Weg van alles

Weg van alles

De kunst van de ont-moeting. gelukkig met zijn auto genoeg problemen op de route om zich mee te vermaken Met gepaste afstand alles omvattend rondrijdend improvisatie theater.

Door: Marc Heijnen Sopacuwa

Classic Rally Ride

Classic Rally Ride

In de verte klinkt de omroeper met zijn wervelende commentaar, de motoren ronken, het startschot knalt. Over enkele ogenblikken komen de grote racers van weleer voorbij. Uitbundigheid voor de koploper, bemoedigende woorden voor de treuzelaar. Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop. Even afleiding voor de coureurs, champagne vloeit en er wordt gedanst. Ondertussen worden banden verwisseld, brandstof bijgevuld en de auto’s krijgen een snel onderhoud voor de volgende heat. Alle remmen los! Door tot het bittere einde; op naar de finishvlag. Geïnspireerd op de automobielhistorie, de heroïsche pioniers en hun fraaie boliden.

Door: Tukkers Connexion

Go Solo

Go Solo

Klein maar dapper met truck en trailer. In haar uppie en onafhankelijk reist zij over de hele wereld. Klaar om te stralen voor groot publiek in haar eigen piste. Het is geen circus, geen theater, geen dans maar gewoonweg geniaal. Grappend en grollend windt zij het publiek om haar vinger met ogenschijnlijk gemak. Haar trucs zijn onverwachts en speels. Scherp improviserend van hard naar hartbrekend. Go Solo; een klein spektakel.Go Solo is een straatperformance maar ook geschikt als walk act met korte voorstellingsmomenten.

Door: Tukkers Connexion

Baron von Münchhausen

Baron von Münchhausen

Karl Friedrich von Münchhausen keert in zijn eigen verhaal terug, altijd nog overtuigd dat zijn verhalen de waarheid zijn. Volgens de vele vertellingen kon de Baron verbazende dingen doen, zoals op kanonskogels vliegen, doorrijden op een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren of zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoogtrekken. Koffer voor koffer ontrafelen zich deze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en jachtverhalen. De Baron bewijst op charmante wijze zijn gelijk met ogenschijnlijk halsbrekende toeren. Beelden die voor altijd op uw geheugen worden gegrift. Op unieke wijze worden beelden, bewegingen en effecten samengebracht tot een creatieve slapstick. Het samenspel van de drie acteurs prikkelt ieders fantasie.

Door: Tukkers Connexion

Het Bankstel

Het Bankstel

U kunt lekker onder uit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen.Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee.

Door: Tukkers Connexion

Jackpot

Jackpot

Waag eens een gokje op deze onvoorspelbaar komische gokkast. Van buiten gelijk een slotmachine uit de roerige 20-er jaren, vanbinnen vol menselijk ‘vernuft’. Haal de handel over en de machine begint te draaien. Drie illustere figuren heten u welkom en komen één voor één voorbij. Is het geluk aan uw zijde? Drie op een rij is natuurlijk JACKPOT! Over de uitslag kan in goed overleg worden gecorrespondeerd. Uiteindelijk is niets menselijks hen vreemd.Een verrassend mooi apparaat in en om bespeeld door drie acteurs waarbij het publiek volledig in de ban raakt van deze eenarmige bandiet. Bediening is geheel op basis van mankracht.

Door: Tukkers Connexion

Touwtrekkerij

Touwtrekkerij

Beleef dé nostalgische kermisattractie van weleer met ‘De Touwtrekkerij’. Altijd prijs!Gerund door de markante exploitanten: Antje, Meindert en Kees. Zij erfden deze kermiskraam van hun geliefde tante Beth. Het kermisbloed gierde door haar aderen. Ze trok van gewest tot gewest met haar kraam en had een flinke neus voor buitengewone spullen. Alles kleefde aan haar kromme vingers en ze werd steeds rijkelijker omringd door frappante zaken. Het was een portret, die Tante Beth!Toen Beth ging hemelen liet ze de gehele boedel na aan haar verwanten. De erfenis van deze unieke vrouw bestond niet uitsluitend uit 500 meter touw. Kom op en stap in de vervreemdende wereld van Tante Beth. Kies een touw en trek. Welke prijs win jij? Een topstuk of toch een niemendalletje? Een ding is zeker, jij bent uniek en de prijs is uniek. Precies zoals Tante Beth het had gewenst.Wie wil, wie kan, wie trekt d’r an

Door: Tukkers Connexion

Soap Stunters

Soap Stunters

No guts, no glory, no legend, no story. Dat is hèt credo van de ‘Soap Stunters’. Dit zijn de vedettes van weleer maar ook de helden van het heden. Vandaag! Een stunt die nog nooit live is vertoond, Maar ook nooit eerder onder deze omstandigheden live vertoond kòn worden. Een heroïsche actie waarmee ze alom verbazing zullen wekken, een heldenstatus zullen verkrijgen en geschiedenis zullen schrijven. Wat denkt het publiek? Is het weer een sprong over vele brandende tankwagens of wordt het een lancering in de ruimte als een menselijke kanonskogel? De volgende garantie kunnen we u nu al geven. Dit moet iedereen gezien hebben!

Door: Tukkers Connexion

Disco-Fever

Disco-Fever

Het Oh-mega Partyvirus verspreid zich razendsnel, eindelijk is hier het virus waar je mee kan lachen! Dit feestvirus is de grote veroorzaker van Disco Fever: het verspreidt zeer besmettelijke feestvreugde, met verschijnselen van ongecontroleerd lachen en dansen. De virusdeeltjes dansen rond op vrolijke Discodeun en zorgen voor spectaculaire lichteffecten. Met hun aanstekelijkheid zijn ze de ultieme partystarters.

Door: Krist - Doo

Stone Age Rocks !

Stone Age Rocks !

Twee imposante rotsformaties lopen als machtige reuzen over uw evenement. Al zijn ze groots en indrukwekkend, de interactie met het publiek is speels en vriendelijk. Deze unieke steltloopact is een surrealistisch schouwspel, uitgevoerd in slow motion.

Deze unieke steltloopact spreekt een breed publiek aan en is zeer succesvol op: straattheaterfestivals, popfestivals, dancefeesten, braderieën, jaarmarkten, concerten, kunstmarkten en parades.Daarnaast is Stone Age zeer goed inzetbaar als ontvangstact op festivals, bedrijfsevenementen, feesten en pretparken. Als duo kunnen de steltlopers een stenen poort vormen: een indrukwekkende en fotogenieke entree!

Door: Krist - Doo

Melige Melis : Birdy's

Melige Melis : Birdy's

Waar ze vandaan komen weten we niet, waar ze naartoe gaan is eveneens onbekend. Wat we wel weten is dat dit kleurrijke gevogelte graag van de partij is op ieder feest, festival, braderie, evenement of parade. De Birdy’s hoort men van verre al aankomen door het schelle, rauwachtig trompetterende geluid en zijn het meest op hun gemak in een habitat van gezellig publiek. Met lange, beweegbare nekken kunnen zij bijna overal bij, dus pas maar op als ze in je buurt komen.

Door: Melige Melis

Alien Voyagers - Dragon Birds

Alien Voyagers - Dragon Birds

Deze draak vogels voeren een magische act. Ontwikkeld als een act voor kinderen maakt Alien Voyagers gebruik van een verbazingwekkende visuele taal die de verbeelding prikkelt. Het gaat over universele thema’s als oorsprong en vrijheid op een zeer subtiele manier. De draak vogels hebben een grote eivormig object dat wordt geopend. Sprookjesachtige muziek klinkt en het publiek is getuige van een wonder

Paintball Atelier

Paintball Atelier

Wat een meesterwerken worden er in het paintball atelier, Hatsjiekeflats gemaakt. Niet met pallet en kwast maar met paintball pistolen. Een huis, bal, vliegtuig of misschien juist meer iets van het seizoen!? Het maakt helemaal niets uit voor welke basis je kiest, bij paintball atelier Hatsjiekeflats is het een spektakel om kunst te maken!!! De kinderen krijgen een schildersdoekje waar ze een sjabloon op tekenen. Hierna wordt het doekje in een systeem gespannen, waarna de kinderen met paintball pistolen hun tekening in gaan kleuren en hun kunstwerk daarna mee mogen nemen. De materialen die worden gebruikt zijn milieuvriendelijk en geheel biologisch afbreekbaar. Het is op basis van Gelatine en is uitwisbaar mocht het in kleding terecht komen.

Door: Het vermaak

Rondlopende Goochelaar Joost

Rondlopende Goochelaar Joost

Ben jij op zoek naar iets extra’s op jou evenement, feest, jubilea of gelegenheid? Wat dacht je van een goochelaar die rondloopt en iedereen vermaakt!? Als goochelaar ben ik jong, energiek, grappig en toegankelijk, een combinatie die ervoor zorgt dat de gasten met veel plezier naar mij zullen kijken en natuurlijk een heel goed gevoel krijgen bij jouw evenement.

Bij het rondlopen ga ik als goochelaar rond en doe ik steeds een aantal trucs. Het is laagdrempelig, jij hebt er geen omkijken meer naar en ik zorg voor vermaak en entertainment voor al je gasten. Met humor, interactie en de nodige goocheltrucs zal mijn rondloop-act een glimlach toveren op het gezicht van iedereen – van jong tot oud!

Fiets je eigen schilderij

Fiets je eigen schilderij

Neem plaats, trap op de pedalen en kies je kleuren en zie hoe de kleuren zich mengen. Trap sneller of langzamer op de pedalen, elke keer is het weer anders. Het drogen van je schilderij doe je op de droogfiets. Op speelse wijze leer je over centrifugaal krachten, kleurenleer en doorzettingsvermogen. Verbaas en verwonder je. Een super herinnering en souvenir voor iedereen. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief. Geschikt voor iedereen vanaf 2 jaar oud.

Door: Reizende fabriek

Levende standbeelden en Typetjes

Oranje vrouw

Oranje vrouw

Druk, druk, druk... Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel). Deze oranje verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening. Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing. Zij ziet in elke uitdaging een kans als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken...

Extra info: Met deze performance was Godelieve de grote winnaar tijdens World Statues 2009; zij werd Nederlands en Wereldkampioen.

Door: Tukkers Connexion

De chagrijnige vent

De chagrijnige vent

Er kan geen lach vanaf, wat een chagrijn…Of het nu regent of de zon schijnt, er altijd wel iets dat hem niet zint. Toch schuilt er humor achter zijn humeurigheid. Zijn nare karakter is voor het publiek bijzonder vermakelijk! De Chagrijnige Vent is een levend standbeeld zoals je nog nooit eerder gezien hebt. De Chagrijnige Vent is grappig en interactief. Deze “one-man-show” staat garant voor een hilarisch schouwspel dat jong en oud op een unieke wijze aan het lachen krijgt.

Extra info: Eerste Prijs, Het beste van Borne, 2012 Publieksprijs, N.K. Living Statues, Valkenburg, 2012 Eerste Prijs categorie Entertainment, N.K. Living Statues, Valkenburg, 2012

Jan Joker

Jan Joker

Hij is de sul, de kluns , de slappeling. Onnozel staat hij maar wat te geinen en te gapen. Je hebt er niks aan , wat een idioot… Hij staat erbij voor Jan Joker ; Ga jij er voor Piet Snot bijzitten ?` Dit interactieve levende standbeeld staat stijf van de mimiek. Jan Joker zet zichzelf enorm voor schut, en dat is voor zijn publiek best grappig… Hij snapt zelf niet dat de mensen naar hem kijken en hem uitlachen. Naast hem staat een lege stoel en een bord met de tekst : \”ga jij er voor Piet Snot bijzitten ?\” En dan blijken dat er best wel mensen zijn die even hun schaamte opzij zetten om naast Jan Joker plaats te nemen.

Sneeuwwitje

Sneeuwwitje

Sneeuwwitje en haar dwergen, maar ze telt er maar 6! Waar is nummer 7? Aan het publiek om mee te zoeken! Ondertussen wil ze ook een hap nemen van de lekkere rode appel, maar is dat wel verstandig? Of deze straattheater act nu kinderen of volwassen moet aantrekken; deze living statue is leuk voor iedere leeftijdsgroep.

Miep

Miep

Miep, een boerin uit het Limburgse Siebengewald, kletst graag, héél graag. Met een tas, waar de groenten uitpuilt, sjouwt Miep tussen de mensen door. Met haar volumineuze schelle stem houdt ze de mensen op de hoogte van haar meningen.

Door: Frans Custers

Boyaci Hüseyin

Boyaci Hüseyin

Hüseyin heeft in Istanbul een jarenlange praktijkervaring in het schoenenpoetsen en trekt de wereld in om zijn vak uit te oefenen. Er is echter een groot probleem: Hij spreekt alléén Turks. Hij zal alle zeilen bij moeten zetten om contact te maken enzijn doel te bereiken. Eigenlijk wil hij met schoenenpoetsen flink geld verdienen maar dat stuit hem eigenlijk tegen de borst, omdat hij iedereen als zijn vriend beschouwt en hij het dan moeilijk vindt geld te vragen. Alleen de echte aandringers mogen betalen. Hij lijkt in eerste instantie heel rustig maar als hij eenmaal bezig is laat hij zich meeslepen door zijn emoties. Zijn romantische inborst krijgt de overhand. Hij vindt een praatje maken belangrijker dan geld verdienen.

De authentiek ogende “Boyacı Hüseyin” vindt zijn oorsprong in de schoenenpoetsers zoals Frans Custers die zelf in Istanbul heeft ervaren. Hij spreekt in deze act alleen Turks en poetst de schoenen met origineel Turks materiaal. Het is niet meteen duidelijk dat het om een niet-Turk gaat maar zodra de toeschouwers op hem reageren komt zijn maffe karakter tevoorschijn.

Door: Frans Custers

De Geflipte Kunstenaar

De Geflipte Kunstenaar

Leonardo da Gindszie heeft al zijn bezittingen achter zich gelaten en reist met zijn mobiele open atelier door de straten en velden. Méér dan een doek, een brood klei, pen en papier en een gitaar heb je niet nodig in het leven. Als hij u tegenkomt raakt hij geïnspireerd. Zal hij u schilderen? U in een gedicht vervatten? Of pakt hij zijn gitaar en speelt hij spontaan een aan zijn brein ontsproten lied. Misschien maakt hij van klei wel een hartje voor u… of speelt hij een liedje op zijn fluit… Filosofeer er lustig op los met Leonardo.

Door: Leipe Leo

Scrooge

Scrooge

Leipe Leo in de gedaante van de oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachten van het kerstfeest. Totdat er op een nacht bij Scrooge drie geesten verschijnen, ‘de Geest van Voorbije Kerstmis’ , ‘de Geest van Huidig Kerstmis’ en de derde, zwijgende geest, de ‘Geest van Toekomstig Kerstmis’ die maken dat Scrooge zijn leven verandert en de royale, zachtaardige man wordt. Maar wie komt u vandaag tegen… De oude… of de nieuwe… Ebenezer Scrooge

Door: Leipe Leo

Overig

Ganzenfanfare

Ganzenfanfare

De sensatie op elk theaterfestival, de hit in uw winkelcentrum. Een tamboer, een tamboer-maître en een groep Toulouser ganzen zijn de exquise ingrediënten van deze grandioze act.

Gelardeerd met tromgeroffel, gefluit, gegak en andere muzikale klanken marcheren ze door de straten van dorp tot stad. Na enkele succesvolle seizoenen in de Efteling, waar ze onder de naam Pieck-Parade en Ganzenparade optraden, zijn ze weer “en route” ……

Afgelopen seizoen brachten ze op vele festivals in binnen en buitenland jong en oud in vervoering. Als een echt harmonieorkest flaneren ze aan u voorbij, iedereen in verbijstering achterlatend… Was dit echt ... ? Hoe kan dit .... ? Heb ik dit echt gezien ... ? De Ganzenfanfare is een unieke combinatie tussen mens, dier en muziek en is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden.